ROTVIKSGÅRD

Om Oss Och Var Kennel

Om oss och vår kennel

img-4015.jpg

Tovekällans kennel startades utav Jan Lindqvist, alltså Markus Lindqvists far. Han födde upp Drevrar till jakt. Senare tog Markus över kennelnamnet då hans far slutade med aveln. På Gården vi bor på finns en vattenkälla som just har namnt Tovekällan. Markus är jägare ända ut i fingerspetsarna och har för närvarande en Scillerstövare som heter Tilla och vårat nytillskott en Bayersk Viltspårhund som vi hoppas skall utvecklas till en fantastisk eftersökshund som skall hjälpa Markus i sitt arbete inom eftersök på skadat vilt.

Jag heter Jenny Lindqvist, är gift med Markus och vi har två gemensamma barn och jag har ett sedan tidigare.  Jag har haft ett stort djurintresse sedan jag var väldigt liten och har haft de flesta smådjur. Min första hund Fozzie fick jag när jag var 13 år. Det var en korsningstik Dobermann, Grand danois, New Foundland och blev en sto vacker hund men då hon var uppfödd i ladugård och skräckslagen för det mesta ända sedan första dagen jag fick henne utav min mamma så började ett stort arbete att försöka stärka henne mentalt och få henne att övervinna sina rädslor. Hon var också en riktig slyngel och jag tror jag gick nästan 10 hundkurser med henne och var på varenda träningstillfälle ute i Kålltorp där jag tränade. Till sist så kom vi ut på tävlingsplanerna och tävlade lydnad och vi vann några klubbmästerskap.

Efter att ha sommarjobbat och sparat en hel sommar så utökade jag hundägandet med en Svart Grand Danois tik som hette Diana. Det var en otroligt trevlig och snäll hund så när jag inte hade Fozzie längre så skaffade jag ännu en Grand danois. En gul hane som döptes till Herbert.

Senare då jag flyttade ner till österrike så kom Dobermannhundarna in i mitt liv, efter att jag mist Diana. Jag köpte två stycken ifrån Tjeckien där de avlar mer på mentaliteten än vad jag upplever att man gör här. Första var Sasha och då hon oturligt nog hade HD -E så importerade jag ännu en tik, Nina som jag har än idag.

Jag utbildade mig till djurvårdare i gymnasiet och mitt specialarbete 1998 var hundavel. Jag har läst avel och genetic i skolan och tog min första kull valpar på min Grand danois tik Diana och det var där intresset för aveln vaknade!

Min tik Nina har haft två kullar underbara valpar, jag skaffade egen kennel men när jag och Markus flyttat ihop på hans gård så bestämde vi oss för att bara ha en gemensam kennel och därför börjar vi  om från början tillsammans med att nu döpa vår första gemensamma kull till A-kullen.

Jag har alltid sneglat på Tjeckoslovakiska varghundar men då de inte varit godkända som ras i sverige så har det inte varit intressant att importera någon då jag inte kan använda den och ställa ut den som jag vill.

2008 fick jag se att de blivit godkända som ras utav SKK och lyckan var total. Det bar av ner till Tyskland där jag importerade Whispering wolfs Anpaytoo, (Glimma). Nu har hon blivit vuxen, har perfekta höfter, mentaltestad och hunnit bli svensk utställningschampion förutom att hon är min goa lilla ögonsten så nu satsar vi på att få igång avel på denna underbara , intelligenta och vackra hundras. Jag hittade Uno i Danmark som är en mycket vacker och sund hane med massor utav arbetsmeriter och utställningschampionat.

Han är den absolut vackraste hund jag sett och jag ser fram emot att få äga ännu en Tjeckoslovakisk varghundstik som dessutom är efter honom och min vackra tik Glimma. Senare kommer vi söka oss längre söderut för att hitta passande hanhundar åt mina tikar. Då det är en mycket liten ras här i sverige är det väldigt viktigt att få in nya linjer så vi kan bygga upp något bra här i Sverige. Fokus ligger på att få fram Friska sunda hundar med bra mentalitet som fungerar väl i samhället.

Eftersom detta är en duktig spårare från början så är mitt mål att jobba en del med viltspår som Glimma visat intresse för. Hon är dock helt ointresserad utav att jaga vilt vilket ger henne mängder utav plus poäng här hos mig där hon är en fri gårdshund som springer med mig i stallet och som även åker med mig ut på arbetet som hästtandläkare ibland.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.